Education template  

Отворена врата у школи

Датум: 01. Decembar 2022 19:05 Категорија: Новости

Отворена врата представљају школски термин који означава време које наставници, учитељи и сви запослени у школи могу да посвете ђачким родитељима ради успешне сарадње и праћења ученика. Сви наставници и учитељи имају одређен термин у недељи који представља резервисано време наставника за родитеље ђака.....

Отворена врата у школи
Отворена врата представљају школски термин који означава време које наставници, учитељи и сви запослени у школи могу да посвете ђачким родитељима ради успешне сарадње и праћења ученика. Сви наставници и учитељи имају одређен термин у недељи који представља резервисано време наставника за родитеље ђака. Отворена врата су веома корисна и омогућавају  родитељима да имају бољи увид у рад и напредовање свог детета. Могу са наставником да попричају о проблемима са којима се деца сусрећу у усвајању градива неког предмета, или да се посаветују како да деци помогну да боље напредују. Такође, веома је важно да родитељи у четири ока обавесте одељењске старешине о свим здравственим проблемима (ако их има), или о породичним ситуацијама, као и о условима у којима дете живи. Све ово има за циљ да наставници имају детаљан увид у личност сваког ученика, како би имали правилан приступ у раду са њима. Тако би се ученицима помогло да што лакше и боље усвајају знање и васпитање. Заједничком сарадњом родитеља и наставника постижу се најбољи резултати у развоју личности сваког ђака, а сваки се проблем лако реши ако се родитељи и наставници заједничким радом ангажују.
Поред појединачних недељних термина за отворена врата сваког наставника понаособ, наша школа организује и једном месечно, и то сваког трећег уторка у месецу од 13 до 14 часова Колективна отворена врата. То је време када су у школи присутни сви запослени: директор, педагог, библиотекар, сви наставници и учитељи. У овим терминима наша школа често организује стручна предавања и трибине посвећене родитељима и деци у овом незгодном узрасном периоду. Можете чути од стручних људи нешто корисно што ће вам помоћи да превазиђете препреке, недоумице, проблеме са којима се срећете током  школовања, овог осетљивог периода у животу сваког детета.
Термини отворених врата за сваког наставника доступни су вам на нашем сајту, као и на огласној табли у холу школе. Замолили бисмо све родитеље да приликом доласка у школу испоштују ове термине наставника и учитеља предвиђене за рад са родитељима. Због прецизности нашег радног времена које је највише посвећено ћацима, наставници немају довољно времена да се у потпуности посвете родитељима ван ових термина. За време великог одмора трају дежурства наставника и учитеља ради боље безбедности ученика у школи, а мали одмор траје само 5 минута, па су зато наставници тада спречени да детаљније, дуже и са пуном пажњом поразговарају са родитељима, или не могу пренети родитељу сваку битну информацију о детету. Сав наш рад и труд је усмерен ка што бољој сарадњи са вама родитељима, јер су свима нама најважнија наша деца, наши ђаци.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај