Education template  

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Датум: 09. Oktobar 2017 12:34 Категорија: Новости

          2. октобар 2017: Октобар је почео обележавањем Дечије недеље у оквиру које су ученици имали различите активности и радионице. Активности поводом Дечије недеље започете су читањем Повеље дечијих права. Поред подсећања на права, ученицима је скренута пажња и на њихове обавезе. Ученици нижих разреда исписивали су поруке својих права и обавеза кредама у боји у школском дворишту. Ова радионица осмишљена је да би ученици прихватљиве норме социјалног понашања, међусобног уважавања и правилног опхођења.
          3. октобар 2017.године био је посвећен неговању спорта и културе физичког образовања и васпитања. Радионица названа „Спортски дан“ обухватила је такмичења у кошарци, фудбалу и игри „Између две ватре“. Овај дан обележио је спортски дух.
          4. октобар 2017. У жељи да ученике подсетимо на неопходност бриге о другима у склопу активности „Дечије недеље“ осмислили смо и спровели акцију размене слаткиша, школског прибора, одеће и играчака у акцији „Деца- деци“.
           5. октобар 2017: Ученици су за четвртак припремили културно-уметнички програм поводом „Дечије недеље Поред приредбе виших и нижих разреда, овај дан обележила је и изложба здраве хране. Поред изложбеног, ова радионица имала је и такмичарски каратер, те су се ученици свих разреда заједно са родитељима борили за прво место у прављењу фигура од воћа и поврћа. У радионици су учествовали и предшколци са родитељима.
          6. октобар 2017. Последњи дан Дечије недеље обележен је у Малом Црнићу, где су ученици присуствовали и учествовали у разноврсном програму. Такмичење у фото-сафарију донело је ученицима наше школе прво и треће место. Ученици су потом присуствовали концерту Леонтине, дружењу са аниматорима, као и позоришној представи. Овом приредбом заокружене су целонедељне активности које су допринеле су да, поред учења, ђаци проведу више времена у квалитетном и осмишљеном дружењу.

    



    

  

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај