Education template  

Европски дан језика

Датум: 26. Septembar 2024 12:54 Категорија: Новости

     26. септембра се традиционално обележава Европски дан језика, почевши од 2001. године.
     Овај дан је у нашој школи обележен кроз разговор са ученицима од 5 до 8. разреда на тему језика и значаја учења страних језика.
Разговарало се о томе какав је значај знања више језика и скренута је ученицима пажња на потребу да се сачувају многобројни европски језици који имају мањи број говорника,
јер тако чувамо и уважавамо различитости које су основа европске културе. Ученици су активно учествовали и разговарали са наставницима о значају језика које уче у школи.
Такође, промовисани су језичка и културна богатства Европе и проширили смо свест о целоживотном учењу страних језика како у школи тако и ван ње.
Након дискусије и презентације наставника руског, енглеског и српског језика, ученици су одгледали кратак филм о Европском дану језика.
На крају, ученици су играли интерактивну игру под називом "Где се налазим" и договорено је да ученици наше школе израде један постер на тему "Језици за мир".
     Ова радионица је реализована према утврђеном Годишњем плану, а у сарадњи са Тимом за међупредметне компетенције, стручним Активом друштвених наука и Тимом за маркетинг школе.




 





















 


































































































Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај